Řepánky - pečené podle receptu našich babiček!!!...vynikající kynuté těsto
Potřebné ingredience
Náplň: řepa,
mletý mák,
vanilkový cukr,
cukr,
mléko(trochu)
Těsto:(je to vynikající těsto na řepánky a na buchty)
40 dkg polohrubé mouky,
10 dkg hladké mouky,
špetka soli,
7 dkg cukru,
5 dkg másla,(rozehřáté)
olej (malinko se tam cvrkne)
1/2 kostky droždí,
1 vejce,
vlahé mléko na kvásek (asi 1/4 litru)
máslo na potření
Postup přípravy
TĚSTO: Z ingrediencí si vypracujeme hladké těsto,které nesmí být tuhé,mělo by se malinko lepit na prst.Vršek těsta si posypeme trochou mouky,přikryjeme utěrkou a dáme vykynout.
Po vykynutí už jen balíme náplň do těsta ( u nás se jedí řepánky,když je tam minimum těsta a maximum nápľně),dáme na plech,necháme znova chvilku kynout a pak dáme ničím nepotřené péct asi na 150 -180°C,dokud nemáme řepánky zhnědlé.Hned po upečení je potřeme rozehřátým máslem!Jsou opravdu vynikající!!!
Řepu si okrájíme a nakrájíme na kousky.
Dáme jí vařit.
Na mletý mák si hned po dovaření (musí být horká),nastrouháme řepu na jemném struhadle.Pak si přidáme podle chuti vanilkový cukr,cukr a přelijeme trochou horkého mléka.
Z ingrediencí si vypracujeme hladké těsto.Dáme kynout...
...vykynuté těsto.
Rozkrájíme si těsto na stejné díly...
...na těsto dáváme náplň...
...a zabalíme.(to zabalené dáváme dospodu)
Plech si buď vymažeme a vysypeme,nebo dáme papír na pečení.Hotové řepánky necháme ještě chvilku okynout a dáme péct...
...hned po upečení je potřeme rozehřátým máslem.
...hotovo,tyhlety jsou pečené z kila a je jich kolem 60!
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé